KOCAELİ / KÖRFEZ - Tüpraş İlkokulu

Mrt

4 MART'ta duyurusu yapılan 'Atıktan Sanata İleri Dönüşüm' Sıfır Atık Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yarışma komisyonu tarafından değerlendirilen eserlerin seçimi oldukça zor oldu. Emek ve zahmet barındıran eserlerin tamamı okul sergisinde görücüye çıktı. Yarışmaya eser ile katkı suna değerli Öğretmenlerimizi, sevgili öğrencilerimiz tebrik ederek ve teşekkürlerimiz sunarız. Birinci seçilen eser okulumuzu temsilen Körfez İlçe İilli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında sınıflarımızın mart ayı boyunca yapmış oldukları etkinlikler

Proje kapsamında;

Ben de Varım,

Severek Yapıyorum,

Gör- Düşün - Hayal Et,

Önemli Değerlerimiz Var,

Harekette Önem Var,

Kültürüm Önemli,

Mektup Arkadaşım etkinlikleri yapılmıştır. Çalışmalarımız devam etmektedir.

Mrt

İşbirliği ve katkıları için Körfez Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederiz. Çalışmaların hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Mrt

Jimnastik salonunun açılmasında katkılarını sunan Körfez Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür ederiz. Hayalimizin gerçeğe dönüşmesinde emeği geçenlere selam olsun. Birinci sınıf öğrencilerimizin yerel ve ulusal düzeyde temsile yeni hayalimiz. Hayırlı olsun.

Mrt

Körfez Belediyesi imkanlarını dördüncü sınıf öğrencilerimize tahsis etmiş durumda. Hayat kurtarmaya götüren bu eğitimin öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Körfez Belediyesine sunmuş oldukları ulaşım ve yüzme havuzu tesislerini tahsis ettikleri için  teşekkür ederiz.

Mrt

2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrenci, öğretmen, okul yöneticileri, okul destek personeli ve velilerde temizlik ve hijyen konusunda farkındalığın artırılması, bu kapsamda sosyal sorumluluk kampanyaları düzenlenmesi ve iyi uygulama örneklerinin ülke genelinde yaygınlaştırılması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile OPET iş birliğinde "Tertemiz Yarınlar Okullardan Başlar" projesi 24 Ocak'tan itibaren hayata geçirilmiştir. Bu Amaçla "Yürüdük El Ele, Tertemiz Bir Geleceğe" temasıyla başlayan projemiz çok yönlü etkinlikleriyle ve sağlıklı yaşamın olmazları olan iyi uygulamalarıyla paydaşlarımıza katkı sunuyor.

Mrt

Okulumuzda yürüttüğümüz "Ben Okudum, Sen de Oku" Kitap Bağış Kampanyamız neticesinde toplanan kitaplar yeni yerlerine, Artvin İlinin Murgul İlçesinde bulunan Damar İlkokuluna ulaştı. Paylaşmanın, yardımlaşmanın tadının ne denli lezzetli olduğunu bir kez daha hissetmiş olduk.

Bu vesile ile bizlere destek olan öğretmen, öğrenci ve velilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Yüce Allah yardımlarımızı kabul buyursun.

Mrt

Her ay bir değerimizi konu edindiğimiz Değerler Eğitimi çalışmalarımızda bu ay Vatanseverliği işledik. Öğrencilerimize her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu vatan topraklarına karşı hepimizin  sorumluluklarımızın olduğunu ifade ettik.

Yüce Allah, onların zihinlerinde ve gönüllerinde "Vatan" şuurunun yerleşmesini nasip etsin.

Mrt

Oruç ve Kur'an ayı olan Ramazan-ı Şerifin tüm İslam alemine huzur, mutluluk ve kurtuluş getirmesini diliyoruz. Sabretmenin, paylaşmanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, ben değil biz olabilmenin şuuruna varabildiğimiz bir Ramazan geçirmeyi Rabbimiz bizlere nasip eylesin.

Hayırlı Ramazanlar.

Şbt

Her okunan kitap insana yeni ufuklar açar, yeni fikirler verir, yeni bakış açıları kazandırır. Bizler de bu doğrultuda Tüpraş İlkokulu olarak okuduğumuz kitaplarımızı ihtiyaç sahibi olan Artvin İli Murgul İlçesi Damar İlkokulunda öğrenim gören öğrenci kardeşlerimize gönderdik.

Kampanyamıza destek veren okulumuzun 4. Sınıf öğretmenlerine, öğrencilerine, velilerine, Değerler Kulübü öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

“İyilik, paylaştıkça çoğalır.”

Şbt

On bir ayın sultanı Ramazan'a ulaşmadan önceki  son kandilimiz olan Berat Kandili için okulumuzda hazırlıklar yapıldı. Bu rahmet gecesinin feyz ve bereketinden nasiplenmek umuduyla, değerli öğretmenlerimiz el ele vererek  öğrencilerimiz için ikramlıklar hazırladılar.

Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yüce Yaradan hayırlarını kabul eylesin.

Şbt

Kültür ve tabiat varlıklarını korumak, geliştirmek bu sorumluluk şuurunu gelecek nesillere verebilmek en önemli vazifelerimizdendir. Bu yolda güvenli okul  ortamını oluşturmada desteğini esirgemeyen Körfez Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

Şbt

Hizmet binasının genel bakım onarım ve tadilatının yani sıra temizlik iş ve işlemleri personelimizin üstün gayretleriyle tamamlandı. Bina ve derliklerin genel temizliği, Onarım gerektiren kapı, pencere, kalorifer elektrik tertibatı, kalorifer doğalgaz arızası vb. eksiklikler tamamlandı. Emeği geçen yardımcı personelimize, Hedef Elektrik, Duranay Mühendislik firmasına teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Nurgül ÖNDER ve 2/D sınıfının yürüteceği SEKİZ(EIGHT) adlı eTwinning projesi başladı.